fbpx

Dela i sociala medier

Boka föreläsare

Tips för att boka föreläsare! 

En föreläsare har många olika "funktioner" på en konferens eller ett event. Vi vill göra det så enkelt för er som möjligt att hitta rätt föreläsare utifrån era behov och er budget, därför har vi också transparenta priser (på de flesta av våra föreläsare - det hittar du under varje profil)! 

Föreläsare - Tre tips när du ska boka!

Kick off, konferens, event, mässor, företagsevent, inspirationsfrukostar - det funkar att bjuda in en föreläsare till nästan alla typer av evenemang, sålänge man hittar rätt. Vi noterade nyligen ett bröllop där brudparet hade bjudit in en föreläsare, otroligt roligt i och med att temat var relationer och en peppig tillställning.  Här kommer Booky's tre bästa tips som hjälper dig (lite på vägen) att hitta rätt föreläsare! 

Vad är er intention med att boka en föreläsare? 

Det enklaste (för att landa i vilken föreläsare man ska boka) är fundera över intentionen med bokningen. Varför ska ni anlita en extern föreläsare? Är det för att motivera, inspirera eller är det ren kunskap som ni söker, eller en kombination av båda? En del som bokar vill gärna ha ett dragplåster (känt namn) eller en kombination av dragplåster och kunskap! Kunskapen kan variera mellan juridisk kunskap inom ex. GDPR eller en trendspanare som föreläser om framtiden. Vad är viktigt för er och vad har ni för intention? 

Budget och datum - bra att ha koll på innan ni tänker på specifik föreläsare. 

Att ha ett datum, eller iallafall en månad då ni tänker bjuda in föreläsaren är altid en bra start. Då är ni förberedda och datum / tillgänglighet kan checkas av enkelt och snabbt. Många föreläsare är väldigt bokade och det gäller att vara ute i god tid! En budget, det har man ofta men det vi menar med budget är att ni ska fundera på den tillsammans med intentionen. Ska ni ha ett lite dyrare dragplåster eller två föreläsare med expertiskunskap som kanske ligger "lite lägre i arvode"? Booky är transparenta med prissättningen - vilket gör det otroligt enkelt för er att se inom vilka prisklasser talarna ligger - ni slipper fråga i er "research-fas" vilket spar er tid. 

Marknadsföringen - gör den till er fördel! 

Ni lägger en stor slant på att boka en föreläsare, vi tycker det är klockrent att då marknadsföra er tillsammans med profilen i era sociala kanaler. Win-Win tänker vi! Se till att fråga efter detta redan i fasen då ni bokar - kan ni få en kort video där han eller hon delar med sig av att hen ska till just ert företag och föreläsa! Ett tips är att spana in 3minTalk - ett koncept med snygga filmer som är schyssta att dela i marknadsföringssyfte! 

Smakprov

3minTalk

Sen är det bara att höra av dig, så hjälper vi dig!

Hör av dig!

Fler liknande inlägg

Mer inspiration