fbpx

Dela i sociala medier

Inspirationsföreläsning - valfrihet!

Vi lever i en tid där valfriheten är större än någonsin. Överallt – i matbutiken, framför TVn, på arbetsplatsen – har mantrat länge varit att valfriheten måste maximeras, för att människor ska bli fria och känna välbefinnande.

Konsekvensen av denna kultur kan dock närmast beskrivas som det motsatta till frihet och välbefinnande. Ingenstans går det längre att vara fri från att göra val och ångesten inför att välja rätt är större än någonsin.

I denna föreläsning illustrerar Kalle Ström med aktuell forskning hur val faktiskt påverkar oss människor och hur vi kan hantera det enorma utbud av valmöjligheter som existerar idag.

Läs mer om Kalle Ströms föreläsning om valfrihet här! 

Vem är Kalle Ström?
Kalle Ström är förutom föreläsare även forskare i etnologi (kulturanalys) vid Stockholms Universitet. Förutom mångårig erfarenhet av frågor som rör organisationskultur och förändringsprocesser är han särskilt inriktad på relationen mellan ”mjuka” och ”hårda” värden. Han ställer den provocerande frågan – bidrar vårt samhälles besatthet av valfrihet och inre motivation alltid till något positivt? Med kritisk blick och humor uppmärksammar Kalle Ström sina åhörare på att de vi tror oss tycka är bra och effektivt ofta får den motsatta effekten.

Utöver forskningen har Kalle Ström flerårig bakgrund inom verksamhetsutveckling, TV, frågesportsunderhållning och har varit elitspelare i Handboll (med b.la. ett SM-guld för herrar 2007).

 

Jag vill veta mer om Kalle Ström! 

Hör av dig!

Fler liknande inlägg

Mer inspiration