fbpx

Anders Hansen

Överläkare i psykiatri, föreläsare, forskare och författare

En föreläsning om människan och vår hjärna! 

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för såväl barn, vuxna och äldre! 

Anders Hansen är överläkare i psykiatri och har fått stort genomslag om sina teorier baserade på den senaste forskningen om hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Anders har skrivit böckerna “Hälsa på recept”, “Hjärnstark”, “Skärmhjärnan” och nu senast “Depphjärnan”. Anders är känd från TV, sommarpratade 2019, haft ett TedX och blivit prisad för sin insats för folkhälsan.

Anders Hansen är en välkänd och mycket uppskattad föreläsare. Hans perspektiv på hjärnan och hur den påverkas av motion och rörelse är svårt att värja sig mot. Med avstamp i aktuell forskning berättar han om hur du kan få bättre minne, bli mer kreativ, högre koncentrationsförmåga, kvalitativ sömn och ökad stresstålighet.

För den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får otroliga effekter på vår hjärna, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det gäller alla, oavsett ålder. Anders Hansen inspirerar, ger nya insikter och verktyg för att ta förstå och ta hand om sin hjärna och bli mer hjärnstark – idag och i framtiden.

Anders Hansen
Anders Hansen

Föreläsningar

Hjärnstark
60 min
Pris vid förfrågan
– Vi människor har inte bara en kropp som är byggd för rörelse. Även vår hjärna är byggd för det. Fysisk aktivitet är medicinen vi glömde för att ingen tjänade pengar på den. Det är ofattbart att inte fler känner till hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Om du inte är fysiskt aktiv fungerar inte din hjärna så bra som den skulle kunna, säger Anders Hansen. Fysisk aktivitet är det absolut viktigaste för välmående hjärnor enligt Anders Hansen. I föreläsningen Hjärnstark ger Anders konkreta tips för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering! Föreläsningen bygger på boken; hjärnstark.
Skärmhjärnan
60 min
Pris vid förfrågan
För den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får otroliga effekter på vår hjärna, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det gäller alla, oavsett ålder. Anders Hansen inspirerar, ger nya insikter och verktyg för att ta förstå och ta hand om sin hjärna och bli mer hjärnstark – idag och i framtiden. Föreläsningen handlar om hur våra hjärnor är uppbyggda och hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Att vi är ständigt uppkopplade börjar få allt tydligare konsekvenser för våra hjärnor. De är helt enkelt inte gjorda för ett konstant informationsflöde från mobiler, läsplattor och skärmar av alla olika slag. Under föreläsningen på detta tema tas de som lyssnar med på en resa som ger en helt ny bild om hur dagens samhälle påverkar våra hjärnor.
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)