fbpx

Anna Bennich

Leg. psykolog & föreläsare 

Legitimerad psykolog och föreläsare 

Anna Bennich, erfaren psykolog, föreläser om stress, livsstilsfrågor, ”work-life balance” och andra teman relaterade till hennes egna erfarenheter som psykolog, både ifrån arbetet med människor i privatlivet och i relation till andra, eller ifrån arbetslivet. 

Hon är en uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon ger konkreta tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.

Anna Bennich syns ofta i Nyhetsmorgon på TV4 och hon är stående expert i tidskriften MåBra. Hon är skribent och krönikör på sajten Psykologiguiden samt återkommande expert i radio (till exempel i "Kropp & Själ" i P1 och Morgonpasset i P3) och tidningar. Anna gjorde nyligen en serie för UR i SVT om specifik social fobi där hon behandlade fyra unga personer med så kallad talrädsla, medverkade också en säsong som expert i TV-programmet "Helt Sjukt".

2014 nominerades Anna till Stora Psykologpriset – ett prestigefyllt branschpris som delas ut en gång per år i Sverige. Hon nominerades för "hennes förmåga att kunna omvandla psykologisk forskning till lättfattlig information med konkreta vardagsexempel och på så sätt nå ut till allmänheten, samt hennes breda kunskapsområde som spänner över flera fält utan att tappa i kunskapstyngd och seriositet"

Anna har skrivit böckerna "Sjukt stressad", "Vägen genom skilsmässan" och "Att vinna över ensamheten".

anna bennich psykolog
Stress föreläsning

Föreläsningar

Sjukt stressad
30-60 minuter
Pris vid förfrågan
En föreläsning med Anna Bennich om stress och hur vi kan hantera en allt hetsigare vardag utan att gå sönder. Anna Bennich beskriver vad för processer som sätts igång inom oss när vi råkar ut för stressrelaterade problem. Du får konkret tips och verktyg som kan användas i alla typer av situationer. Anna går även in närmare på många av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad kan vi göra för att förhindra problemen innan det hunnit gå för långt. Hon ger också flera underhållande exempel från vardagen som alla känner igen sig i.
Skräddarsydd föreläsning
30-60 minuter
Pris vid förfrågan
Anna Bennich skräddarsyr en föreläsning utifrån hennes expertis anpassad till era utmaningar och intentioner.

"Anna måste vara Sveriges mest inspirerande psykolog. Som moderator är hon påläst, flexibel, rolig och sätter relevanta vardagsfrågor i nya perspektiv. Dessutom är hon extremt stresstålig."

"Jättebra, föreläsningen var väl anpassad till vår situation efter vårt ”förmöte” i förra veckan vilket kändes mycket proffsigt. Jag gillade hennes sätt att beskriva varför vi mår som vi gör i det samhället som har utvecklats nu och vad det faktiskt skapar för problematiker hos människan". 

  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)