fbpx

Arwind Malhotra

Föreläsare, entreprenör och tränare i förhandlingsteknik

Serieentreprenör och föreläsaren Arwind Malhotra!

Arwind Malhotra, föreläsare & serieentreprenör, har varit med och startat 21 bolag. Efter ett antal förhandlingar förstod han att det fanns ett mönster – men kunde inte riktigt tolka det. Vad är en förhandling och vad är det som gör den lyckad för inblandade parter? Det var där Arwind började forska i förhandlingens framgång.

Arwind arbetar med att utveckla, bygga och strukturera affärer och sitter i flera styrelser. Han är en erfaren teambuilder och har bland annat studerat förhandlingsteknik på LSE (London School of Economics). Några av de verksamheter han startat/arbetat med är Green Butcher, Firm Factory Network, Indiska Ambassaden, TV4, och en av Sveriges största retorikbyråer.

 

En föreläsning eller workshop med Arwind skräddarsys och kan innehålla:
* Introduktion till modern förhandlingsteknik
* Hjärnans påverkan – crash course i neurovetenskap
* Analysera förhandlingssituationen & förstå vad som egentligen sker
* Förbered dig rätt och effektivt
* Så tar du rätt betalt!
* Förstå och behärska olika typer av förhandlingar
* Identifiera & förstå de olika förhandlarrollerna
* Förpacka ditt erbjudande och sätt dina gränser
* Få motparten att säga nej till dig och stärk er relation
* Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen
* Bit i en penna och bli 31% smartare
* Problemhantering vid konflikter
* Så hanterar du fulknep, besvärliga personer och situationer säkert
* Taktiska och praktiska övningar

Arwind Malhotra

Föreläsningar

Föreläsning eller workshop med Arwind Malhotra
60-180 minuter
25 000 SEK
En föreläsning eller workshop med Arwind innehåller: * Introduktion till modern förhandlingsteknik * Hjärnans påverkan - kort neuroinsikt * Analysera förhandlingssituationen & förstå vad som egentligen sker * Förbered dig rätt och effektivt * Så tar du rätt betalt! * Förstå och behärska olika typer av förhandlingar: relation, problem och pris * Identifiera & förstå de olika förhandlarrollerna * Förpacka ditt erbjudande och sätt dina gränser * Få motparten att säga nej till dig och stärk er relation * Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen * Bit i en penna och bli 31% smartare * Problemhantering vid konflikter * Så hanterar du fulknep, besvärliga personer och situationer säkert * Taktiska och praktiska övningar
Hållbara relationer med kollegor och kunder
60-180 minuter
25 000 SEK
Med de nya arbetssätten som nu dyker upp så behöver vi träna på hur vi förhåller oss till våra kollegor och kunder. Och i mötet mellan människor pågår det ständigt olika typer av förhandlingar, ibland medvetna, ibland omedvetna. Hur gör vi för att skapa hållbara överenskommelser och team - och hur hanterar vi de konflikter som uppstår. En föreläsning eller workshop med Arwind innehåller: * Introduktion till modern förhandlingsteknik * Hjärnans påverkan - neurovetenskapsinsikt * Analysera förhandlingssituationen & förstå vad som egentligen sker * Förbered dig rätt och effektivt inför möten * Så tar du rätt betalt! * Förstå och behärska olika typer av förhandlingar: relation, problem och pris * Identifiera & förstå de olika förhandlarrollerna * Förpacka ditt erbjudande och sätt dina gränser * Få motparten att säga nej till dig och stärk er relation * Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen * Bit i en penna och bli 31% smartare * Problemhantering vid konflikter * Så hanterar du fulknep, besvärliga personer och situationer säkert * Taktiska och praktiska övningar Workshopen innehåller lättsamma och praktiska övningar som hjälper deltagarna att praktiskt applicera de olika teknikerna.
Förhandlingsteknik
60-180 min
25 000 SEK
En förhandling kräver att du själv vet vad du vill – och att du förstår vad motparten vill uppnå. Förhandlingsteknik utifrån Arwinds perspektiv handlar alltså inte om att kunna sälja saker utan snarare hur vi får team och grupper att agera bättre med varandra. För att kunna driva en verksamhet – oavsett om det handlar om ett idrottslag, företag eller intresseförening så behöver du förstå psykologin bakom beteenden, och hur våra hjärnor fungerar och reagerar i olika situationer. Därför kommer du få insikter i både i neurovetenskap och psykologi på hans föreläsningar som är grunderna i att få människor att komma överens. En konsekvens av genomgången träning kan bli bättre lön och bättre relationer hemma. Med de nya digitala zoommöten och distansarbetssätt som dykt upp de senaste åren så behöver vi träna på hur vi förhåller oss till våra kollegor och kunder. Och i mötet mellan människor pågår det ständigt olika typer av förhandlingar, ibland medvetna, ibland omedvetna. Hur gör vi för att skapa hållbara överenskommelser och team - och hur hanterar vi de konflikter som uppstår. Allt detta får du verktygen för i Arwind Malhotras föreläsningar och workshops i förhandlingsteknik.

Jag tyckte att föreläsningen var bra då du fångade upp våra utmaningar och ställde rätt frågor vilket ledde till bra diskussioner och exempel. Du lät oss sväva ut lite i våra tankar. Jag tycker att vi fick en bra diskussion och tankeställningar som är viktiga att ta med, speciellt inom min roll som konsultchef. 

Konsultchef Stockholm

Relevant ämne för oss och på temat lönsamhet Bra modeller och verktyg, Superintressant.
Kort tid - ville djupdyka mer i varje delmoment!

Produktionsledare Mediebyrå Stockholm

Stort tack för fin insats på vår konferens! Inslaget var mycket omtyckt!

Micke Svensson - Produktionsbolaget Nexico

Grymt bra, superbra! 
Mixen av referenser till studier, böcker gjorde att jag bara köpte allt. 
Avslappnad, jättebra att hänga med på det han sa, engagerande och inkluderande. Jag hade helt ärligt mina fördomar om en föreläsare på temat förhandling, och tänkte mig en Tele 2-säljare, men han var inte alls något sånt

Projektledare IT-konsultbolag Stockholm
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)