fbpx

Azita Shariati

Föreläsare och näringslivets mäktigaste kvinna

Azita Shariati, näringslivets mäktigaste kvinna och en otroligt inspirerande föreläsare

Azita Shariati blev utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna år 2019. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.Under hennes ledning för serviceföretaget Sodexo ökade det kvinnliga antalet i ledningsgruppen från 14 till 50 procent kvinnor på fem år. Under sina dryga 20 år inom Sodexo har Azita Shariati har gått från den första chefsnivån till toppen av den nordiska organisationen, då hon var president (VD) för Sodexo Norden. Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn och omsätter i Sverige 3,5 miljarder och har 8 000 anställda.

I slutet av 2019 slutade Azita Shariati som president för Sodexo och blev utsedd till VD och koncernchefför AniCura. Anicura är ett svenskt företag som driver djursjukhus och kliniker för sällskapsdjur. Företaget är verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna och består av 250 djursjukhus och kliniker, antalet anställda uppgår till cirka 5 000.

Några av de utmärkelser Azita erhållit de senaste åren:
”European Role model of the year” (2015)
”Top 20 Women in Business in Northern Europe” (2015)
Näringslivets mäktigaste kvinna år (2015, 2019)
Årets direktör (2016)
Årets Superkommunikatör av Resumé (2016)

Azita Shariati
Azita Shariati
Boka föreläsare

Föreläsningar

Ett värdebaserat och inkluderande ledarskap
45-60 min
Pris vid förfrågan
Genom sin inkluderande ledarstil har hon radikalt förbättrat bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Azita Shariati föreläser om ledarskap och har även skrivit en bok i ämnet med titeln Hela bilden. Hållbart ledarskap och mångfald, där hon själv beskriver sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Azita skräddarsyr sin föreläsning och vinklar den utifrån era önskemål, såklart inom ramen för hennes föreläsningstema.

"Azita Shariati var en av våra talare under Hjärntillskott 2018. Hon engagerade publiken och hennes föreläsning var extremt uppskattad. Azita bjuder på konkreta tips men delar med sig av sin bakgrund och helt klart unika livsresa"

  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)