fbpx

Beate Undén

Föreläsare, beteendespecialist

Expert på beteendevetenskap - Beate Undén!

Beate Undén är pedagog och expert på beteendevetenskap. Hon studerade på psykologprogrammet men valde att avsluta studierna då hennes stora intresse ligger i att applicera psykologisk kunskap ute i samhället snarare än i terapirummet. Beate har tidigare drivit organisationsnätverket Nudging Sweden där hon inspirerade och utbildade myndigheter, NGOs och företag i att nudga sina medborgare, kunder och medlemmar – det vill säga ge dem vänliga knuffar till beteendeförändring. Forskningen finns där – en uppsjö av insikter och studier som bara väntar på att packas upp och appliceras “i den riktiga världen”. Så varför sker inte det i större utsträckning? Beates drivkraft är att vara bron mellan akademin och alla som jobbar med att påverka människors beteenden, åsikter och attityder. Hon skriver varje vecka Beteendebanken för Resumé där hon relaterar aktuella händelser till psykologisk forskning. 

Magkänsla och kreativa genier i all ära. Men tänk om kommunikationen kunde stärkas upp av hårda fakta och bevisade förutsägelser om hur människor faktiskt tar in information, fattar beslut och uppfattar varumärken? Beate Undén är expert på pedagogik och beteendevetenskap. Med en passion för att applicera psykologi på samhälls- och kommunikationsutmaningar lär Beate dig knepen som möjliggör vassare kommunikation.

Kolla in Beates föreläsningar här nedan och boka en föreläsning med en expert på beteendevetenskap!

Beate Undén beteendevetenskap

Föreläsningar

Bli en vassare kommunikatör med hjälp av beteendeinsikter
45-60 minuter
Från 25 000 SEK
Jobbar du som kreatör, kommunikatör eller med marknadsföring? Känner du ibland att du kastar pil i mörkret och att det är svårt att veta vilken impact det du producerar kommer få? Det är en vanlig upplevelse, men helt onödig när det finns ett helt forskningsfält – beteendeekonomi – som handlar om att förklara och förutse människors beteenden, åsikter och attityder. Tänk om du kunde ta er kommunikation till nästa nivå genom att stärka upp den med hårda fakta och bevisade förutsägelser om hur människor faktiskt fattar beslut och tar in information? Beate arbetar som beteendespecialist på den kreativa kommunikationsbyrån Rodolfo Agency i Stockholm och är just expert på beteendevetenskap. En stimulerande och matnyttig föreläsning som blandar AHA-givande psykologiska insikter med de bästa exemplena på varumärken som lyckats med att applicera psykologi i sin kommunikation och på så vis blivit mer relevanta för sina målgrupper. Du går ifrån föreläsningen stärkt med ny kunskap och inspiration samt ökad systematik och flow i ditt eget kreativa arbete.
Beteendeinsikter för kreatörer
45-60 minuter
Från 25 000 SEK
Den här föreläsningen är för dig som vill få en energiinjektion med konkreta marknadsförings- och kommunikationsverktyg. Efter ett kortare teoriblock får du direkt laborera med och applicera dem på era konkreta utmaningar. För dig som vill ge till exempel skribenter, designers, art directors eller UX-are inspirerande exempel och sedan omsätta dessa till direkt handling. Föreläsningen kan liknas vid en mini-designsprint som ger er organisation nyckeln till ett helt nytt arbetssätt.
workshop: Innovation
3-4 timmar
Från 50 000 SEK
Innovation är centralt i alla organisationer: att hela tiden utveckla och förfina sitt erbjudande för att vara inte bara relevant, utan ledande, i att matcha målgruppernas skiftande livsstilar och förväntningar. Men innovation kan kännas enormt komplext och svårt att ta sig an. I den här workshopen får du därför: Definiera vad i er organisation ni vill innovera kring, gå igenom ett flöde där ni garanterat kommer på nya och kreativa lösningar på problem – för era medarbetare, kunder eller er lönsamhet, paketera och testa idéerna för att gå från ord till handling och skapa riktig förändring i er organisation. Workshopen kan skräddarsys efter era behov och vilka av dessa steg som känns mest angelägna men sker förslagsvis under en eftermiddag (ca 4 timmar).

”Är du på jakt efter en grym föreläsare som kan ge dig och dina kollegor nya, spännande perspektiv på kommunikation? Då ska du anlita Beate Undén. Med stort engagemang och kunnande, kompletterat med en rad inspirerande exempel, tydliggör hon hur psykologi och beteendeinsikter kan hjälpa dig att effektivt nå fram till din målgrupp. Riktigt bra!”

United Spaces

Beate Undén har varit inspirerande föreläsare i en tid då de flesta av oss har tvingats sitta still och lyssna bakom skärmen. Att jobba under pandemin har för många av oss handlat om att fortsätta utvecklas och hitta inspiration där man kan. Beate har förmågan att på ett naturligt sätt förklara svåra frågor om det mänskliga beteendet, vill du inkassera självinsikter och resonans? Då ska du lyssna på Beate : -)

Howspace

När det nu, under en längre period, enbart varit möjligt att genomföra digitala föreläsningar har kraven på föreläsares förmåga att nå fram och ut genom skärmen blivit direkt avgörande. Såväl i fråga om innehåll som engagemang! Vi kan dock konstatera att Beate Undèn fick detta att fungera på ett mycket bra sätt, där även intresset och nyfikenhet på en fortsättning väcktes hos deltagarna vid föreläsningen. Vi ser redan nu fram emot att få möta henne "livs levande" och då också möjligheten till att fortsätta vårt påbörjade samarbete.

Marknadsföreningen i Umeå
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)