fbpx

Christina Lundbäck

Entreprenör & föreläsare

Entreprenörskap & hållbarhet- både för världen och för ledarskap. 

Christina Lundbäck är entreprenören bakom tre företag, som sedan 2017 ökat från 120 Msek till 1070 Msek i värde och gått från 20 till 91 anställda. Hennes drivkraft och hjärtefråga är miljön. Hon har en stark vision att göra en positiv och direkt samt hållbar påverkan på miljön. En unik föreläsare om hållbarhet. 

Naturen har alltid varit en stor del av Christina Lundbäcks liv, hon växte upp på en Ö i Stockholms skärgård, sedan många är tillbaka är miljöfrågor hennes största hjärtefråga.

Christina har alltid gått sin egen väg och aldrig varit rädd för att anta utmaningar. Efter att ha jobbat med sälj och marknad i medtech branschen i många år fick hon frågan av sin far, Dr. Stig Lundbäck, att förbereda en presentation om ett av hans företag. Sagt och gjort, detta blev starten på ett samarbete med Stig och hon sa upp sig på sitt trygga arbete som sälj och marknadschef.

Dr. Stig Lundbäcks upptäckt av det mänskliga hjärtats pumpfunktion, "Dynamic Adaptive Piston Pump" (DAPP) ledde till att han använde DAPP för att skapa och utveckla bla SurfCleaner (renar vattenytor från skräp), CorPower Ocean (vågkraft) och Cascade Drives (växellådor för elektrifiering).

Efter Stigs bortgång i augusti 2017 tog Christina över huvudägaransvaret för SurfCleaner, CorPower Ocean och Cascade Drives. Hon återupplivade bolaget SurfCleaner som varit vilande i många år, ändrade om i styrelsen och såg till att bolagen började fokusera på utveckling och tillväxt. Från att ha varit ägarledda företag blev fokus nu mot vad som är bäst för företagen.

När Christina startade om SurfCleaner hade bolaget ett värde på 50 000 SEK (aktiekapitalet), fyra år senare är bolaget nu värderat till 250 Msek och har växt från 0 till 13 anställda.

Det har varit händelserika fyra år för Christina som genomfört många finansieringsrundor och pitchar samt vunnit tävlingar som Nordic Cleantech open. Kända investerare som Axel Hedfors, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Salem Al Fakir, Walter & Johanna AB (Karin & Marcus Bodin), David Schelin mfl. har även investerat i SurfCleaner. Christina inte är rädd för att tacka nej till investerare för att fortsätta driva vidare företagen efter sina värderingar. Det är en blandning mellan känslor och business - miljön är hennes hjärtefråga samtidigt som hon driver vidare sin fars uppfinningar, något som betyder mycket för henne.

Christina är en entreprenör som drivs av affärer, investeringsförhandlingar och hållbarhet- både för världen och för ledarskap. Tillsammans har de tre företagen hon driver ökat totalt från 120 Msek till 1070 Msek i värde och gått från 20 till 91 anställda. Idag föreläser om hon hållbarhet, klimatet och investerarförhandlingar samt entreprenörskap. 

Vad gör Christina och vad drivs hon av? 

- Hon har en stark vision att göra en positiv och direkt och hållbar påverkan på miljön
- Föreläsare hållbarhet (ledarskap & världen) 
- Hon är Sting Industry-mentor
- Talare i globala hållbarhetsevenemang.
- Affärsutvecklare med erfarenhet från att hantera försäljning och tillväxt i stora företag och företag i tidiga skeden.
- Drivs av affärer, investeringsförhandlingar & hållbarhet

Skicka en förfrågan till Christina här!

föreläsare hållbarhet
föreläsare hållbarhet

Föreläsningar

Klimatet i fokus!
30 - 60 min
20 000 SEK
Christina har alltid gått sin egen väg och aldrig varit rädd för att anta utmaningar. Efter att ha jobbat med sälj och marknad i medtech branschen i många år fick hon frågan av sin far, Dr. Stig Lundbäck, att förbereda en presentation om ett av hans företag. Sagt och gjort, detta blev starten på ett samarbete med Stig och hon sa upp sig på sitt trygga arbete som sälj och marknadschef. Dr. Stig Lundbäcks upptäckt av det mänskliga hjärtats pumpfunktion, "Dynamic Adaptive Piston Pump" (DAPP) ledde till att han använde DAPP för att skapa och utveckla bla SurfCleaner (renar vattenytor från skräp), CorPower Ocean (vågkraft) och Cascade Drives (växellådor för elektrifiering). Efter Stigs bortgång i augusti 2017 tog Christina över huvudägaransvaret för SurfCleaner, CorPower Ocean och Cascade Drives. Hon återupplivade bolaget SurfCleaner som varit vilande i många år, ändrade om i styrelsen och såg till att bolagen började fokusera på utveckling och tillväxt. Från att ha varit ägarledda företag blev fokus nu mot vad som är bäst för företagen. När Christina startade om SurfCleaner hade bolaget ett värde på 50 000 SEK (aktiekapitalet), fyra år senare är bolaget nu värderat till 250 Msek och har växt från 0 till 13 anställda. Christina delar med sig av sin syn på klimatet och hur vi måste arbeta mot en hållbar värld.
Entreprenörskap & finansiering!
20 - 60 min
Pris vid förfrågan
Christina som genomfört många finansieringsrundor och pitchar samt vunnit tävlingar som Nordic Cleantech open. Kända investerare som Axel Hedfors, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Salem Al Fakir, Walter & Johanna AB (Karin & Marcus Bodin), David Schelin mfl. har även investerat i SurfCleaner. Christina inte är rädd för att tacka nej till investerare för att fortsätta driva vidare företagen efter sina värderingar. Det är en blandning mellan känslor och business - miljön är hennes hjärtefråga samtidigt som hon driver vidare sin fars uppfinningar, något som betyder mycket för henne. Christina är en entreprenör som drivs av affärer, investeringsförhandlingar och hållbarhet- både för världen och för ledarskap. Tillsammans har de tre företagen hon driver ökat totalt från 120 Msek till 1070 Msek i värde och gått från 20 till 91 anställda. Christina inspirerar men framförallt delar hon med sig av sin resa, om varför hon tackat nej till investeringar som många andra skulle sagt "ja" till.
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)