fbpx

Eva Svärd

Föreläsare, stress, ledarskap

Eva Svärd - författare, föreläsare och ledarskapsutvecklare

Hon har en bakgrund bland annat som rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten, pedagog och specialpedagog, handledare och coach. Hon har utbildningar inom pedagogik, - och som hon själv säger Jag nöjde mig inte med en pedagogisk utbildning, utan har överdrivet tre stycken. - handledarutbildning samt stresshantering med KBT-inriktning.

Som föreläsare har Eva mött tiotusentals åhörare och är ofta bokad inom ämnen som berör ledarskap, stresshantering, bemötande och självledarskap. I föreläsningarna lägger Eva stor vikt vid den egna individens ansvar för att förhålla sig till situationer som uppstår i arbets- såväl privatlivet. Det handlar om vårt beteende och förhållningssätt och hur vi väljer att tackla de utmaningar vi står inför.

Eva har en unik förmåga att på ett enkelt sätt sätta fingret på det vardagliga och inspirera till handling. I hennes föreläsningar blandas fakta med enkla konkreta verktyg utifrån verkligheten, vilket skapar både igenkänning och vilja till förändring i vardagen och på jobbet.

2017 debuterade Eva med sin bok Med mitt mod - Genom utmattningssyndrom, Boken som är en stark berättelse om hennes svåra utmattningssyndrom blandas med forskning och fakta kring stress och utmattningssyndrom. Eva har även medverkat i antologin Liv på paus - Hjälp mig, 2019.

Eva bor i Örebro men verkar över hela landet och även i Norden, hon hörs regelbundet i Radio P4 Örebro där hon ofta pratar om stresshantering och arbetsrelaterade frågor inom välmående samt självledarskap/ledarskap.

Både 2020 och 2021 blev Eva framröstad som en av topp-100 populäraste föreläsarna

Föreläsningar

Friskt företag – sjukt lönsamt
Föreläsning 30-60 min / halvdagsföreläsning/workshop 3-4 h
25 000 - 35 000 SEK
Eva fokuserar på förmågan att förebygga och hantera stress då detta är en viktig färdighet för att må bra och samtidigt arbeta effektivare. Under föreläsningen kommer ni få konkreta verktyg och motivation till att ta de där små små stegen framåt, de där stegen som verkligen gör skillnad på riktigt! Ni lär er känna igen egna stressignaler och vad ni kan göra åt dem. Stress utan återhämtning är idag många gånger så vanligt att det lätt ses som något normalt och betraktas som något som inte kan förändras. Inget kan vara mer felaktigt! Eva går in på flera av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad som kan göras för att förebygga innan det hunnit gå för långt. Eva bohovsanpassar alla sina föreläsningar, så kontakta Eva och resonera kring hur ni kan lägga upp det hos just er.
Med mitt mod – en naken och ärlig bild av diagnosen utmattningssyndrom
Föreläsning 30-90 min / halvdagsföreläsning/workshop 3-4 h
25 000 - 35 000 SEK
Eva är entreprenör och föreläsare som under 20 års tid arbetade sig till ett utmattningssyndrom genom ett stressigt jobb och många åtaganden på fritiden. Trots flera symptom så tog hon dem inte på allvar utan fortsatte i högt tempo tills hon nådde den absoluta botten, vilken blev hennes vändning. Det tog henne många år att ta sig igenom sjukdomen, men under den resan lärde hon sig massor om sig själv. Under tiden hon var sjuk började hon skriva och det resulterade i hennes debutbok ”Med mitt mod” som kom ut hösten 2017. Med självinsikt och öppenhet berättar Eva hur utmattningssyndrom, ångest och depression förändrade hennes sätt att fungera. Hon kommer även dela med sig av råd på hur man kan hjälpa en drabbad vän och kollega och vi får ta del av många bra och användbara verktyg så att vi direkt efter föreläsningen kan göra förändringar i vårt eget liv för att undvika att hamna i en utmattning. Eva bjuder på sig själv och sin historia med värme och öppenhet och hon lämnar ingen oberörd. Det är en känslofylld resa där skratt och tårar avlöser varandra.
Vikten av prioritering – viktigt på riktigt
30-60 min
25 000 - 35 000 SEK
Eva fokuserar på hur ni skiljer mellan vad som är viktigt och vad som är bråttom. Ni får konkreta verktyg för att göra prioriteringar så att ni lägger fokus på det som för verksamheten framåt. Verktyg som gör det tydligt vad som även kan "kastas i papperskorgen". Genom att säga nej till tidstjuvar frigörs tid till att säga ja till det som är viktigt på riktigt! Eva bohovsanpassar alla sina föreläsningar, så kontakta Eva och resonera kring hur ni kan lägga upp det hos just er.
Skräddarsydd föreläsning
30-60 min
25 000 - 35 000 SEK
Eva skräddarsyr en föreläsning utifrån hennes expertis anpassad till era utmaningar och behov.

"Vi har vid flera tillfällen kunnat erbjuda våra kunder en föreläsning med Eva Svärd och vi är lika nöjda varje gång och kunderna oerhört tacksamma. Evas berättelser berör och engagerar deltagarna. Det är viktigt för oss att de får något med sig, minnesvärt, tänkvärt och till och med att de ändar ett beteende till dt bättre. Genom den feedback som vi fått av deltagarna så VET vi att det är så. Jag vill starkt rekommendera Evas föreläsningar."

Andréas K:son Edman - Ligula Hospitality Group

"Vi hade valt att ha två föreläsningar, en kvälls- och en föreläsning på dagen. Eva fångade in hela gruppen och tog god tid på sig att prata med de som ville efter. Hennes föreläsning var jordnära och gav både statistik och rena upplevelser.

Lena Persson - Hörby kommun

”Evas föreläsning gav inte bara repetition
och nya perspektiv utan även ny kunskap,
allt på ett medryckande och personligt sätt
med mycket humor”

SLU – Sveriges lantbruksuniversitet
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)