fbpx

Fredrik Öst

Grundare, Föreläsare & Varumärkesexpert

Med mycket humor delar han insikter om varumärken och kommunikation

Fredrik Öst är grundaren av den internationellt erkända varumärkes- och designbyrån Snask. Han föreläser världen över på konferenser och festivaler i Austin, Kapstaden, Bogotá, Barcelona, Sydney mfl såväl som företag och universitet som Google, Dropbox och Stanford University. Hans keynotes lämnar publiken inspirerade, fyllda av energi och glädje. Med mycket humor går han igenom insikter när det gäller varumärken och kommunikation.

Snask tror på att bygga sitt varumärke på känslor snarare än rationella säljbudskap. Produkt och service förväntas idag vara på topp, är leveransen lägre än förväntan så lämnas en dålig recension. Istället är det varumärket som är i fokus och det man bör fokusera på att bygga upp. Sägningen "If marketing is asking someone out on a date, branding is the reason they say yes" stämmer väldigt bra överens med Snask's strategi för varumärkesbyggande. Har man inte ett intressant och attraktivt varumärke så spelar det ingen roll hur mycket pengar man lägger på att nå sin målgrupp.

Föreläsning kommunikation

Föreläsningar

Fredrik skräddarsyr varje föreläsning för att passa ert tema.
Skräddarsytt
Pris vid förfrågan
Fredrik skräddarsyr varje föreläsning för att passa ert tema. Grunden ligger i att prata om empati, sårbarhet och hur viktigt det är med förändring. Han utgår från sina 15 år av erfarenhet av att ha drivit eget företag där ingen annan än han själv har satt gränserna.
Make Enemies & Gain Fans
60 min
Pris vid förfrågan
Med erfarenhet av att driva bolag, sitta i styrelser och projekt för kunder som Spotify, Klarna, Bang & Olufsen mfl, kommer Fredrik med 15 år av expertis där allt kretsar kring moderna varumärken. Förändring är inte längre valbart utan ett status quo. Ca 30% av jordens befolkning tillhör Gen Z, som står bakom 40% av allt som köps idag. En generation som inte nöjer sig med simpla säljbudskap och produktfördelar. De förväntar sig mer personlighet i varumärken, mer transparens och mer genuint intresse för att göra världen bättre. Har du en ointressant personlighet, inte säker på vad du ska säga och dessutom ett daterat utseende så kan du som varumärke inte längre förvänta dig att någon ska vilja gå på en dejt med dig. Det spelar ingen roll hur mycket du spenderar för att försöka fråga din målgrupp efter en dejt, det första dom ser är ditt utseende, efter det tittar dom på din personlighet, dina värdegrunder, din drivkraft, slutligen läser dom vad du säger och på vilket sätt du säger det. Finns där ingen effort så kommer du få svar därefter. Fredrik berättar sin egen historia, Snask's väg till framgång och synen på just branding som idag är mer aktuellt än någonsin.

SNASK is like Titanic played backwards. A magical ship who saves mankind from a devastating disaster and then makes people younger all the time.

Paul Sahre, Design Guru, author and lecturer at School of visual Arts NYC.

"These guys are the designers we all want to be: fun, irreverent, and fucking excellent at what they do."

Thomas Both, Designer at the Hasso Plattner Institute of Design at Stanford
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)