fbpx

Gustaf Josefsson Tadaa

Futurist, föreläsare & entreprenör

Gustaf Josefsson Tadaa - Futurist, föreläsare och entreprenör

Med humor och djup binder Gustaf Josefsson Tadaa samman de filosofiska och praktiska utmaningarna med att leva i det digitala samhället. Under de senaste 10 åren han har gjort över 300 keynotes i Sverige och runt om i Europa, och var nominerad till Årets Talare - Genombrott, 2017. Han är även programledare i Påjobbetpodden, Sveriges största podcast om ledarskap. Gustaf djupdyker i de mänskliga aspekterna av digitalisering: i samhället, på arbetsplatser och i våra liv. Som entreprenör, coach och föreläsare har han arbetat med hundratals företag. Han har 20 års erfarenhet av att driva bolag, skapa möten och bygga communities. Han är en av medskaparna av The Borderland, ett av Europas största självorganiserande festival med 4000 deltagare. Gustaf har en akademisk bakgrund inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han startade Makerspark, Stockholms första 3D-print shop, har varit ordförande för Young Entrepreneurs of Sweden och sitter i styrelsen för statliga Kulturbryggan. Han har även undervisat på bland annat Uppsala Universitet, Hyper Island och Berghs, samt håller exklusiva retreats för ledare.

Gustaf Josefsson Tadaa
Gustaf Josefsson Tadaa
Boka föreläsare

Föreläsningar

Hållbart arbetsliv – Hur gör vi för att arbeta tillsammans och må bra?
30 min - 60 min
35 000 SEK
När varje medarbetare möts av mer information, fler val och större komplexitet på arbetsplatsen varje dag så ställs nya krav på individen. Hur skapar vi en arbetsmiljö som gör att var och en kan och vill ta det ansvar som krävs för att leva i en föränderlig värld? Detta är en föreläsning som rör sig i gränslandet mellan personlig utveckling och organisationsutveckling, om psykologisk säkerhet, stress, gränslöshet och nya möjligheter för både arbetsgivare och anställda.
Den digitala organisationen – Vad är konstant i en organisation i ständig förändring?
30 min - 60 min
35 000 SEK
Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta bidrar samtidigt till informationsöverflöd och förvirring. Det uppstår nya krav på gränsdragningar, men vems ansvar det egentligen är att dra dessa gränser? Hur känns det att vara människa när både arbetsplats och familjeliv digitaliseras? När våra relationer digitaliseras? Vad krävs för att leda i ett samhälle som präglas av förändring, osäkerhet och tvetydighet? Hur kan företag och organisationer ta hjälp av det digitala arbetssätten för att öka innovationstakt och effektivisera processer? Denna föreläsningen är en verktygslåda: en samling tips och tricks för nästa generations organisationer.
Att skapa “community” – Hur gör vi för att få människor att vilja skapa tillsammans?
30 min - 60 min
35 000 SEK
En av de största trenderna i de senaste 20 åren är hur digitalisering har möjliggjort för fler människor att vara med och skapa. När fler får vara med och hitta på, så blir mer påhittat - från sociala medier till Burning Man, en explosion av startups eller global skolstrejk. Men hur går det till för att bygga dessa rörelser? Och vem är det som bestämmer egentligen? Och vad händer efter att första vågen av energi är över? Vilka överlever? Detta är en föreläsning om “community building”, om hur vi bygger självorganiserande rörelser, som tar tillvara på individens motivationskraft och viljestyrka. Med 20 års erfarenhet av deltagarkultur, från rollspel och Burning Man, till open source och makerspaces har Gustaf ett unikt perspektiv kring vad det innebär att “leda” i en organisation där alla är “ledare”.
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)