fbpx

Henric Smolak

Entreprenör, poddare och inspiratör

Föreläsare, entreprenör, poddare - Henric Smolak! 

Henric Smolak (f. 1989) är en frekvent anlitad föreläsare och kursledare inom marknadsföring, media och digitalisering med en bakgrund som entreprenör. Han driver också Sveriges största techpodcast "Under Femton", tillsammans med Dagens Media, och "Let’s talk for a change" med Norrsken Foundation. Henric har sedan starten av sitt första företag Qulart varit mån om att förändra medielandskapet – bolaget skapade tidigt en digital medieplattform för att ge personligt innehåll baserat på läsarens intresse.

Han har sedan 2015 varit med och lanserat Strossle, som bland annat används av många stora mediehus. En av Strossles produkter är en widget som skickar trafik mellan olika sajter utan att använda plattformar som Facebook. Samtidigt genererar de sponsrade artiklarna intäkter som Strossle och publicisterna delar på. Henric har även hjälpt flera av landets största bolag med deras innehållsstrategi och distributionsplan och är även kursledare i tre kurser inom digitalisering och marknadsföring hos Resumé Akademi.

Han föreläser gärna inom områden som content marketing, digitalisering och framtidens kommunikation och han är även en uppskattad moderator och livepoddare. Det som kännetecknar Henric är hög energi och stort engagemang, med vilket han fångar publikens intresse och förklarar komplexa, digitala fenomen med enkla medel. 

Henric har tillsammans med Christian von Essen skrivit boken Nu Fattar Jag!

Henric Smolak

Föreläsningar

Att kommunicera i en digital era
Skräddarsytt
Pris vid förfrågan
Dags att tänka om och tänka rätt. Att synas, höras och nå ut i bruset i en digital era är svårt men absolut inte omöjligt. I denna föreläsningen tar Henric dig igenom the do’s and don’t och ger dig inspiration och tankar om vad du bör tänka på när du marknadsför för en digital generation.
Content Marketing – Att bli en corpfluencer
Skräddarsytt
Pris vid förfrågan
Varför kan inte företag arbeta likt influencers med engagerande innehåll för att bygga upp ett community? Svaret är DET KAN DE! Men hur gör man och hur sätter man upp en content marketing strategi? Svaret får du i en komprimerad och energisk föreläsning av Henric Smolak.
Moderator eller Livepodd
Skräddarsytt
Pris vid förfrågan
Söker du en energiinjektion på ditt event eller i en panel? Då är Henric Smolak svaret. Han kan moderera det mesta och de flesta. Med över 200 intervjuer med landets främsta näringslivsprofiler är han van vid att anpassa sig till vilken situation som helst.

”Jag är fylld av energi – en intressant och nytänkande föreläsning. Detta kommer jag ha nytta av redan imorgon!"

Karin Lundqvist - varumärkesstrateg . Motherland

”En riktigt bra kurs, Henric är en fantastisk kursledare med otroligt mycket energi!"

Tea Grbic - head of social media & digital communication - Greencarrier
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)