fbpx

Henrik Mitelman

Föreläsare, krönikör och moderator

Henrik Mitelman - ekonomijournalist, författare, föreläsare och mycket mer!

Henrik är en prisbelönt krönikör i Dagens industri och under de senaste fyra åren har han blivit utsedd till Sveriges bästa ekonomijournalist. Dessutom är han något så ovanligt som en oberoende analytiker, rådgivare och styrelseledamot med förflutet som analyschef på SEB. Under årens lopp har Henrik gjort sig känd som en entusiastisk föreläsare som gärna talar om globala megatrender och världsekonomiska förändringar. Hur påverkar allt detta oss? Vänder viruset de globala megatrenderna?  

Henrik Mitelman är även författare och medförfattare till ett antal böcker. Senast släpptes ”Framgångsresan : Vietnam – Finland – Israel – Georgien – Monaco – Estland” tillsammans med fotografen Malin Lauterbach. Som du kan höra på titeln är detta en bok fylld av verkliga framgångsresor från några av jordens alla hörn. De skildrar tillsammans en del demokratiska och ekonomiska framsteg i diverse länder men också en hel del egna inspirerande handlingar.

Henrik föreläser mycket om det aktuella läget i världsekonomin idag och hur påverkar t.ex. tillväxtländernas framgång oss i Sverige och kan vi använda det för att skapa ekonomisk eller samhällelig vinning? Något annat han brinner för är hur man tolkar den traditionella och negativa nyhetsrapporteringen till en mer sann och hoppfull bild, full av potential.

Henrik jobbar mycket i Asien, något som präglar hans syn på både hot och möjligheter.

Följ med på en fartfylld resa, med en av Sveriges främsta ekonomijournalist, från Saigon till Skåne med stopp på vägen! En framgångsresa, vilket också är titeln på Henriks senaste bok.

Henrik Mitelman

Föreläsningar

Inspirerande ekonomiföreläsning med Henrik
30-60 minuter
40 000 SEK
Henriks föreläsningar tar på ett intressant och inspirerande sätt upp det dagsaktuella ekonomiska läget och möjligheterna i världsekonomin. Mycket av det Henrik Mitelman talar om i sina föreläsningar grundar sig i det aktuella läget i världsekonomin idag. Hur påverkar till exempel tillväxtländernas framgång oss här i Sverige och kan vi nyttja det för att skapa ekonomisk eller samhällelig vinning? Han pratar också om hur man kan tolka den traditionella och negativa nyhetsrapporteringen till en mer sanningsenlig och hoppfull bild, full av potential.
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)