fbpx

Joakim Lindström & Emilie Loman

Föreläsare, utbildare och serviceexperter

Föreläsningar om wowservice och kommunikation

Joakim Lindström och Emilie Loman är servicexperter som har ägnat större delen av sina yrkesverksamma liv åt att arbeta med och inspirera och utbilda inom service. Deras vision är att höja statusen på serviceyrket och kvaliteten på service i Sverige och det gör de genom att utbilda, föreläsa, skriva och podda om service, WOWSERVICE som de kallar det. De har även skrivit Sveriges första handbok i professionell kundservice!

Baserat på sina egna erfarenheter från olika delar av servicebranschen och de företag de hjälper idag, och med verktyg de fått med sig när de utbildades hos hos Disney i Orlando, bjuder serviceexpertduon på motiverande och engagerande föreläsningar som är till för alla oavsett bransch, roll eller verksamhetsinriktning. Service är ett mindset, en attityd, som alla tjänar på att lära sig mer om.

Joakims och Emilies föreläsningar om wowservice och kommunikation ger inspiration, pepp och kvitton på sådant ni redan gör bra idag ger er konkreta verktyg som ger rätt effekt direkt i vardagen men också ett långsiktigt resultat.

Rusta dig för framtiden och undvik att hamna på efterkälken! Framtiden är redan här, är du redo?!

service

Föreläsningar

Wowservice – Är du först, sist eller mittemellan?
45-60 min
30 000 SEK
Skapa nya affärer och öka lönsamheten med framtidens starkaste konkurrensmedel. Idag när produkter, pris, budskap, design, processer och rutiner går att kopiera är det i kontakten och mötet med er som ni sticker ut från era konkurrenter. Idag räcker det inte med att erbjuda bra service, du behöver erbjuda wowservice för att få lojala kunder som blir dina marknadsförare. I denna föreläsning får du bland annat med dig: Vad du behöver kunna erbjuda redan nu och hur du gör det - för att behålla kunder och vinna nya. 3 vinnande kommunikationsvanor för konkurrenskraftiga kundrelationer. Varför du behöver gå från bra till WOW - och 5 steg till hur du gör det. Föreläsningen riktar sig till dig som vill skapa nya affärer och öka lönsamheten på företaget. Du kan vara VD, ägare eller kanske jobbar du med service, kommunikation och kundupplevelser? Oavsett bransch, roll eller position är detta något du kan ta med dig för att få nya resultat i din vardag. Wowservice - Skapar ambassadörer som köper mer och berättar om er för fler.
Från bra service till wowservice (föreläsning + workshop)
45-60 min
30 000 SEK
En föreläsning blandat med workshopövningar där Joakim och Emilie på ett pedagogiskt och inspirerande sätt går igenom grunderna för ett kundbemötande i världsklass, hur du kommunicerar hjärnsmart för nöjdare kunder och hur du The Disney Way enkelt känner igen och anpassar dig till dina kunder och deras sätt att kommunicera. Du får konkreta verktyg som skapar mervärde både för dig och din kund, kryddat med exempel från en rad olika branscher och verksamheter. En lärande och inspirerande föreläsning som vänder sig till kundservice, support, butiker, vård, dagligvaruhandel, frisörer, restauranger, turistbyråer och alla andra företag och organisationer som möter kunder och ger service på något sätt.

Kundsupport är verksamhetens starkaste koppling till sina kunder. Lilo hjälpte oss sätta mål, standarder och stöd för att ta vår kundsupport till nästa nivå. Vi har nu verktygen att ge just våra kunder ännu bättre service."

Christian Springe, Produktionschef, Azets

"Vi fick med oss konkreta tips och verktyg som kommer att hjälpa oss att sätta en struktur och grund för hur vi vill driva vår kommunikation och service gentemot våra fantastiska användare!"

Nicole Thorson, Customer Experience Manager, Jobylon

"Fantastiska utbildare, workshopledare och föreläsare. Jag har tagit hjälp av Lilo inom två olika kundserviceorganisationer inom två helt olika marknader. Lilo har hjälpt att lyfta servicenivån och förståelse för hur viktigt kundservice är".

Therese, Kundservicechef
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)