fbpx

Johannes Gustavsson

Föreläsare, rådgivare och konsult

Johannes Gustavsson - expert indom digitala trender och gen z

Johannes Gustavsson (född 1997) är konsult, rådgivare och föreläsare inom digital kommunikation och expert på gen z. Johannes Gustavssons karriär tog fart redan vid 16 års ålder när han debuterade som programledare för en av Sveriges första ungdomspoddar.

‍Trots sin unga ålder har han särskilt stor erfarenhet av att arbeta med unga på nätet som en av personerna bakom svenska influencer-turnén Tubecon med närmare 25 000 besökare och sociala medie-tidningen Oh My Vlog. I september 2019 släpptes hans debutbok Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen. Han utsågs också till Framtidens Makthavare 2019.

Idag arbetar Johannes i sitt eget bolag och med influencer-agenturen Infly samt undervisar i kurserna Digitala Trender och Digital Kommunikation på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg samt är expert på sociala medier och gen z.

Johannes Gustavsson gen z
Johannes

Föreläsningar

Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen
30-60 minuter
Från 15 000 SEK
Nära en fjärdedel av Sverige befolkning är födda på 00-talet. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer sig gen z från tidigare generationer? I den här föreläsningen får du lära känna den sociala generationen - gen z! Vad händer på TikTok och Snapchat? Är för mycket skärmtid farligt? Varför är influencers så populära? Och var det verkligen bättre förr? Föreläsningen ger dig en inblick i hur unga lever sina liv på nätet – med hjälp av Johannes egna erfarenheter i kombination med aktuell forskning, färsk statistik och konkreta tips. Föreläsningens inriktning anpassas beroende på publiken, så som för föräldrar, lärare eller marknadsförare. Johannes Gustavsson (född 1997) har lång erfarenhet av att arbeta med unga på nätet och är författare till boken "Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen". Idag är han verksam som rådgivare och föreläsare inom digital kommunikation och undervisar även på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg.

Johannes är en mycket karismatisk föreläsare som med sin kunskap om den yngre generationen och tech-intresse bjuder på nya intressanta insikter hos såväl den yngre som den äldre lyssnaren!

Sofia Norén - Swish

Personlig och professionell föreläsning som bygger på forskning och egna erfarenheter. Johannes lägger föreläsningen på en bra nivå, passar både dig som har erfarenhet av ungas aktiviteter på nätet och dig som är novis. Ingen blir skriven på näsan.

Ylva Lindholm - Eskilstuna stadsbibliotek

Johannes är inte bara kunnig om trender inom sociala medier och generationen som vuxit upp med influencer som mesta kunskapskällan – han är själv del av trenderna. Trots, eller kanske tack vare, sin ringa ålder har han en djup inblick i både vad som försiggår på ytan, vad som ligger bakom och vad som sannolikt kommer runt nästa hörn.

Anna Bostam - Creuna

Genom sitt engagemang och sin kunskap får han publiken att både skratta, förundras och lära sig om en värld som de flesta vuxna inte har insikt om.

Frida Engman - Läromedelsförfattarna

Driven, kreativ och proffsig! Johannes var elev hos mig på Berghs där han glänste med sin nyfikenhet och värdefulla insikter. Jag har även tagit in honom som gästföreläsare kring digitala trender – ett ämne som ligger honom varmt om hjärtat – kan varmt rekommendera Johannes!

Louise Ljungberg - Berghs School of Communication

Johannes summerar det så så bra. Helt klockrent!

Tom Sjötun - Electus Rekrytering
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)