fbpx

Kalle Ström

Föreläsare, forskare och konferencier

Kalle Ström - föreläsare, forskare och konferencier

Kalle Ström är förutom föreläsare även forskare i etnologi (kulturanalys) vid Stockholms Universitet. Förutom mångårig erfarenhet av frågor som rör organisationskultur och förändringsprocesser är han särskilt inriktad på relationen mellan ”mjuka” och ”hårda” värden. Han ställer den provocerande frågan – bidrar vårt samhälles besatthet av valfrihet och inre motivation alltid till något positivt? Med kritisk blick och humor uppmärksammar Kalle Ström sina åhörare på att de vi tror oss tycka är bra och effektivt ofta får den motsatta effekten.

Utöver forskningen har Kalle Ström flerårig bakgrund inom verksamhetsutveckling, TV, frågesportsunderhållning och har varit elitspelare i Handboll (med b.la. ett SM-guld för herrar 2007).

Kalle Ström är en uppskattad föreläsare och konferencier, med över 200 scenframträdanden i bagaget. Han blandar alltid humor och anekdoter med sina vetenskapliga källor. Föreläsningarna vänder sig till ledare, hela organisationer såväl som privatpersoner.

Kalle Ström
Kalle Ström
Kalle Ström

Föreläsningar

Vad gör val med oss?
45-60 min
20 000 SEK
Vi lever i en tid där valfriheten är större än någonsin. Överallt – i matbutiken, framför TVn, på arbetsplatsen – har mantrat länge varit att valfriheten måste maximeras, för att människor ska bli fria och känna välbefinnande. Konsekvensen av denna kultur kan dock närmast beskrivas som det motsatta till frihet och välbefinnande. Ingenstans går det längre att vara fri från att göra val och ångesten inför att välja rätt är större än någonsin. I denna föreläsning illustrerar Kalle Ström med aktuell forskning hur val faktiskt påverkar oss människor och hur vi kan hantera det enorma utbud av valmöjligheter som existerar idag.
7 missuppfattningar om organisationskultur – och hur vi bör tänka istället
45-60 min
20 000 SEK
Vi har talat om vikten av god organisationskultur i drygt 50 år nu. Trots att samhället blivit betydligt mer komplext och att företagsformer varierar i allt högre grad, fortsätter kultur vara aktuellt och viktigt att tala om i organisatoriska kontexter. Dels för att förklara hållbara relationer över tid och dels för ökad prestation. Trots eller kanske på grund av kulturbegreppets långa historia i företagsvärlden råder det många missuppfattningar kring vad kultur gör och inte gör. I denna föreläsning reder Kalle ut vilken roll kultur spelar på din arbetsplats, och hur du kan förändra den.
Konferencier / moderator
Valfri
Från 20 000 SEK
Som ni kanske förstått är Kalle Ström inte en ”vanlig” forskare och föreläsare. Han får ofta höra att han underhåller lika mycket som han lär ut. De senaste fem åren har Kalle Ström underhållit på scener runt om i landet genom att vara konferencier. Unikt med Kalle Ström är att han kombinerar sin roll som konferencier med att leda tävlingar där hela publiken deltar. Behöver ni någon som syr ihop ert event? Som underhåller på minglet? Som kan varva humor och allvar? Då är Kalle Ström rätt person!
Quiz med Kalle & Kalle
60-75 min
18 000 SEK
I Quiz Show med Kalle och Kalle slängs ni in i något som spänner mellan ett musikquiz och en (ofarlig) japansk game show. Det är show och quiz i ett. Tidslängden är upp till er, men högst troligt är att ni tävlar under 1,5 timme mot varandra i moment som ”Gissa vem”, ”Söndag hela veckan”, ”Vafan hände?” och där allt såklart avslutas i en stor finaltävling. Eventet genomförs såväl live som digitalt (vilket väl är att föredra i dessa tider) och är en perfekt aktivitet för AW-minglet, julfesten, galamiddagen eller som en krydda till den gemensamma lunchen.

I booked Kalle as one of our 50-ish speakers at GATHER 2019, based on recommendations, and was blown away by his charisma, humor and pathos. Also, Kalle doesn’t shy away from adding a personal touch to his talks, which makes his stage presence even stronger and unique. I highly recommend Kalle as a speaker.

Under Kalles föreläsning kommer du att inse att dina gamla tankebanor kanske inte är helt perfekta för skapa prestation. Det blev en ”whoa” upplevelse för oss på Serica och våra samarbetspartners. Grymt wake up!

We at Zound Industries have had the pleasure of working with Kalle Ström twice. Both in his role as speaker as well as host. He at once manages to relax the audience and put a grin on your face. With his corky ways he makes you feel familiar and comfortable.

  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)