fbpx

Nicholas Fernholm

Föreläsare

Nicholas Fernholm föreläser och förbereder er på framtiden

Nicholas är en prisbelönad föreläsare om bl.a. framtiden och var tidigare chef för transportrobotarna på Nya Karolinska sjukhuset, logistikansvarig för SLSO under uppbyggnationen av Älvsjö epidemisjukhus samt arbetar som projektledare för att säkerställa skyddsutrustning till Region Stockholm.

Nicholas Fernholm föreläser om hur samhället, företag och individer påverkas av en värld som rör sig i en hastighet vi aldrig tidigare sett. Vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia, men många av våra traditioner och ramverk som vi agerar utifrån hinner inte med. Inom 15-20 år estimeras ca. 50% av alla arbetsuppgifter automatiseras, där vi måste förbereda organisationer och individer för en allt med komplex värld och arbetsuppgifter. Man får lätt en känsla av att det blir för mycket samtidigt. Nicholas Fernholm går in på dessa ämnen med en optimistisk syn på framtiden och skapar förståelse, skratt och inspiration för framtiden.

Smartass-podden

Nicholas driver även podden Smartass-podden där syftet är att ha dialogen om vad som sker i världen idag och hur detta påverkar vår framtid. Vi ska våga prata om de kontroversiella frågorna som diskuteras hemma, men inte i offentliga rummet. Detta kan vara allt från hur genetiska förändringar kommer påverka våra liv och hur vi ser på ärftliga sjukdomar till hur vi arbetar, lever och lär våra barn.

Föreläsningar

Inspirationsföreläsning med Nicholas Fernholm
Skräddarsytt
25 000 - 35 000 SEK
Nicholas föreläsningar fokuserar på varför världen rör sig i en exponentiell takt och hur vi som individer, företag och organisationer kan möta denna komplexa värld med en nyfikenhet för innovation och en vilja att hitta nya lösningar på gamla problem. Föreläsningen fokuserar på förändring i omvärlden och hur det ställer krav på oss som individer och organisationer att ändras i samma takt. Vi kommer även utforska hur vi kan ställa om till en mer komplex och ihopkopplad värld för att lösa dom största problemen vi står inför.
Hur ser vi till att inte tappa innovationskraften som kom från krisen?
60 minuter
25 000 - 35 000 SEK
Vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia, där inte bara Covid-19 skakat om världen, utan automation och digitalisering fortfarande utmanar sättet vi arbetar och hur våra organisationer fungerar. Under krisen så blev många organisationer innovativa, snabbfotade och vågade ta stegen som krävdes för att bemöta dessa komplexa problemen. Hur kan vi säkerställa att denna känslan inte försvinner? Går det att behålla denna innovationskraft och rikta den till våra framtida utmaningar såsom digitalisering? Med erfarenhet från innovationer inom robotik och sjukvården går Nicholas in på dessa ämnen med en optimistisk syn på framtiden och skapar förståelse, skratt och inspiration för framtiden.

"Nicholas inspirerade oss och fick oss att höja blicken! Viktigt och lärorikt att få insikt om hur människan på några årtionden
så radikalt förändrat sina förväntningar på sin egen roll och mening i sin yrkeskarriär och inte minst sina förväntningar på sin arbetsgivare."

Anne Ferber - Executive Assistant to CEO

"Det som var så bra med Nicholas föreläsning är att det handlade om tekniken, men med ett person-orienterat perspektiv. Nicholas lyckas göra detta utan att skrämma publiken som många andra "digitala" föreläsare gör, utan istället fokuserar på möjligheterna med både humor och fakta."

Kristina Cohn Linde - VD - Marknadsföreningen i Göteborg

"föreläsning som känns ny och fräsch! Får en att förstå dagens stora problem"

Barbara Lidholt - Affärsområdeschef - Wise Group

"Fernholm var grym! Påläst, fängslande, inspirerande och rolig, här satt man verkligen klistrad!"
"Nicholas var väldigt intressant att lyssna på!"
"Nicholas Fernholm var fantastisk!"
"Nicholas Fernholm var MYCKET bra. Duktig talare och intressanta analyser och information."

Publikens Lovord
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)