fbpx

Peppe Ekmark

Mänsklig florist - får alla att blomma ut

Peppe Ekmark - konsten att skapa engagerade medarbetare

Att lyckas leda tidningen Metros säljkår att gå från 27:de och sista plats till bästa säljkåren, på nolltid. Eller att hans team inte missade ett kvartalsmål på sex år på MTG är några saker Peppe Ekmark har överraskat många chefer med.

Peppe har konkreta bevis på att det går att både leda och sälja på ett mer kärleksfullt sätt och att resultatet på sista raden visar att den inställningen skapar lönsamhet. Om och om igen.

Peppe står för metoder och ett bemötande som lyfter sälj- och ledarskapsprocesser till helt nya nivåer. Han har med sig en häftig erfarenhet från sina 35 år inom näringslivet där han utmanat och förändrat sättet att tänka på hos så många.

I alla sammanhang får han lysande recensioner eftersom han tar dig med på en oväntat personlig resa. En resa som bygger på hans livsfilosofi och vad som gör att vi kan möta andra på rätt sätt och lyckas med våra mål i både privat- och yrkeslivet. Tack vare sitt engagemang och sin passion får han andra att bli bättre, tryggare och nå nya resultat.

Det finns ingen ‘rocket science’ bakom det han lär ut men det finns en metod och praktiska erfarenheter. Genom att ställa ett antal givna frågor ringar han snabbt in problem och utmaningar.

Det gäller både inom sälj och ledarskap. Han utgår från människans grundläggande behov som handlar om att känna tillit, få tillhöra en grupp, utvecklas och bemötas med respekt och äkthet. I ett möte med honom får du snabbt ett antal aktiviteter och nya mål som du och din organisation kan ta tag i direkt.

När han jobbar med grupper vet han hur du skapar öppenhet och ärlighet mellan deltagarna. Han har förmågan att fånga allas intresse och skapa engagemang - förutsättningar för att få alla att jobba mot samma mål.

Han är extra stolt över förändringsprojekt där han lyckats få företag att gå från individuppföljning och personliga budget till gemensamma budget. När den insikten kommer sker de stora förändringarna i både arbetsklimat och resultat.

Peppe lämnar ingen oberörd när han berättar om sin egen livsresa, sin personliga utveckling. Han brottades under många år med dålig självkänsla och det gick så långt som till självmordstankar. Han drevs av kortsiktiga vinster och körde på i ett högt tempo. Allt ändrades när han gick en kurs. Genom att ta del av andras livsberättelser gav det honom nya insikter, han gjorde det mentala skifte som förändrade hela hans värld.

Med sin nya syn på livet och sig själv kom han stärkt tillbaka till Kinnevikkoncernen och levererade resultat som aldrig förr. Det var inte alla som köpte hans nya förhållningssätt, men många ändrade åsikt när resultaten kom. Han tog exempelvis tidningen Metro till nya höjder och mycket tack vare att de jobbade systematiskt med personlig utveckling.

Idag driver han sedan många år egen verksamhet och kombinerar sälj- och ledarskapsrådgivning med författande, kurser, utbildningar och föreläsningar. Mycket av hans framgångar kommer från att han har förmågan att kombinera sin omtänksamhet, sin kunskap och sitt engagemang så att andra känner sig betydelsefulla.

Han sätter igång tankarna kring självbild och får andra att inse vad livet handlar om, hur du får ett bra liv på riktigt utan att dina resultat och prestationer försämras, utan tvärtom.

Han driver också sedan några år tillbaka en kursgård i det vackra Toscana tillsammans med sin fru.

Skicka en förfrågan här!

Föreläsningar

Om konsten att leda på ett mer kärleksfullt sätt
ca 60 min
38 000 SEK
Skapa världens bästa team med engagerade medarbetare! Enligt Gallups årliga undersökning är ca 85% av alla anställda inte engagerade på sina arbetsplatser. Detta kostar företagen enorma pengar för att inte tala om att även medarbetarna kastar bort sina liv, helt i onödan. Genom att förstå varför detta sker kan vi också ganska enkelt skapa ett engagemang som kommer skapa resultat företagen inte trodde var möjligt. Ett ökat engagemang ökar vinster för företagen och skapar glada medarbetare. Efter denna föreläsning kommer du/ni få insikt och redskap hur ni ska gå tillväga för att öka engagemanget på arbetsplatsen vilket kommer att leda till en mängd positiva effekter som t.ex minskad sjukfrånvaro, lättare att anställa kompetent personal till ökade vinster samt ett bättre liv. Både på jobbet och privat.
VÅGA VARA MÄNSKLIG – Om konsten att leda sig själv och andra till en förändring
Ca 60 min
38 000 SEK
Hur du hittar nyckeln till dina kunders hjärta? Peppe är en skicklig föreläsare som går på djupet i försäljningsteknik och kopplar det till hur vi människor reagerar och agerar i dessa möten. Ni blir dels påminda om saker som ni redan kan men inte gör samt får lära er nya verktyg som behövs för att fånga intresse, bygga relation och slutligen sälja. Med sin långa bakgrund som ledare för flera stora försäljningsavdelningar delar Peppe med sig av sina egna erfarenheter, tipsar och utmanar för att plocka fram din inre stjärnsäljare samt även skapa ett säljteam som alltid levererar sina resultat. Efter denna föreläsning kommer ni att få, förutom inspiration, konkreta verktyg och tips som kommer få er att tänka om helt på många viktiga punkter vilket kommer att leda till ett betydligt mer ökat engagemang som kommer att ta er till helt nya nivåer på säljavdelningen.

Tack Peppe, din föreläsning levererade över all förväntan. Den var rolig, utmanande, överraskande och lite sorglig. Du bjöd verkligen på dig själv samtidigt som du kom med nyttiga budskap som alla behövde höra. Alla var så nöjda och ville att du skulle prata ännu längre. Vi kommer att rekommendera dig till alla som vill ha en pepp-föreläsning!

Sarah Pontander, KILROY

Tack, tack-tack. Dina fantastiska storys, learnings och erfarenheter tillsammans med finfin dramaturgi. Du är SÅ bra. Det här var precis vad vi/vårt gäng behövde och mer ska det bli.

Caroline Lord, TV4

Stort tack Peppe för all energi du fyllde oss med! Din mix av naken ärlighet kring dina egna erfarenheter och konkret säljutveckling var perfekt. Vi blev grymt inspirerade. TACK!

Fredrik Svennersjö, ÅLANDSBANKEN
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)