fbpx

Per Schlingmann

Författare, entreprenör och rådgivare

Per Schlingmann, författare, föreläsare och entreprenör

Per Schlingmann är författare, föreläsare, entreprenör och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv. Per är före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna, och de flesta känner till honom som en av personerna som spelade en central roll i förnyelseprocessen av Moderaterna. Per driver i dag kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB och är en flitigt anlitad föreläsare. Han sitter i styrelsen för SOS Barnbyar och har gett ut fem böcker: Harpsund tur och retur (2018), I maktens öga (2017), Kommunikationskriget (2015), Urban Express (2014) som är skriven tillsammans med Kjell A Nordström samt Stå aldrig still! (2013). 

Förutom böcker om kommunikation, ledarskap och framtidsfrågor har Per skrivit en trilogi spänningsromaner som resulterat i tv-serien Den inre cirkeln. Per är en av Sveriges ledande strateger och kommunikatörer och har utsetts till en av Sveriges superkommunikatörer.

per schlingmann författare
per föreläser
per schlingmann

Föreläsningar

Det nya onormala
30-60 minuter
Pris vid förfrågan
Covid-19 visar återigen att vi lever i en tid av osäkerhet – och möjligheter. Till skillnad mot många andra menar Per Schlingmann, författare och entreprenör, att det inte handlar om att vänta in det som kallas det nya normala, istället handlar det om att se till situationen som den är och ta vara på de möjligheter som uppstår i nuet. De som agerar i krisen kommer att vara vinnarna efteråt. Vi befinner oss i en tid av det nya onormala där det handlar om att ständigt vara nyfiken och agera. I denna föreläsning redovisar Per Schlingmann sin analys av hur Coronakrisen påverkar världen, Sverige och förutsättningarna för företag och ledarskap. Han menar att vissa av förändringarna som följer, som kommer att bli beständiga, är att likna vid en tidsmaskin. Kampen mot viruset förflyttar oss med ett lappkast flera år fram i tiden, inte minst när det gäller digitalisering och hur globaliseringen utmanas. Andra effekter är mer pandemirelaterade, psykologiska och tillfälliga.
Kommunikationskriget och hur du vinner det
30-60 minuter
Pris vid förfrågan
Vi befinner oss i ett kommunikationskrig där vi kämpar mot hela världen i kampen om människors tid och uppmärksamhet. Vinnare blir den som etablerar historier som andra vill föra vidare. Per Schlingmann förklarar hur det nya kommunikationslandskapet fungerar, och berättar hur du själv kan bli framgångsrik genom att använda dig av nutidens mest effektiva vapen – berättelsen. Per Schlingmann, författare och föreläsare, berättar om det nya medielandskapet som vänder mycket av det vi visste upp och ned. Det är ett helt nytt sätt att tänka men som öppnar för kreativitet, experimentlusta – och framgång – för den som hänger med. Föreläsningen vänder sig till ledare, kommunikatörer och de som vill förstå den nya tidens kommunikation.
  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)