fbpx

Sofie Lindblom

Föreläsare & Innovationsexpert

Innovationsföreläsning med Sofie Lindblom.

Sofie Lindblom är expert på innovation och ett obotligt fan av den kreativa processen. Dessutom en outtröttlig förespråkare av mångfald, jämställdhet och inkludering. Hon är en mycket efterfrågad föreläsare med stor vana från de internationella scenerna.

År 2016 sa Sofie Lindblom upp sig från rollen som global innovationschef på Spotify för att starta upp ideation360 – ett företag som hjälper organisationer att jobba långsiktigt med innovation. Som 27-åring klev hon in i VD-rollen för att bygga bolaget och skala upp det globalt. Sofies erfarenhet från både storbolag och snabbväxande startups ger henne ett unikt perspektiv på innovation. Insikter hon gärna delar med sig av på kreativa sätt. Vare sig det är med musik, garnnystan, en stege eller teckningar så bryter hon ner komplexa utmaningar och ger lyssnaren konkreta tips på hur man kan jobba med innovation.

Med en ingenjörsexamen i botten har Sofie Lindblom även aktivt drivit frågan om hur vi kan inspirera fler tjejer till att våga välja en tekniskt inriktad karriär. År 2014 fick hon priset ”Årets IT-tjej” av Microsoft för sitt arbetet med att bryta ner stereotyper. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt Årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie Lindblom på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste då hon är en viktig drivkraft i många frågor. På samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie Lindblom till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.

Sofie Lindblom är även förespråkare för att våga testa vingarna i andra delar av världen och har själv bott i bland annat Singapore, Frankrike, Australien och San Francisco. Hennes passion för innovation och mångfald har lett henne till styrelsepositioner i Business Sweden, Silicon Vikings och Womengineer.

I Sofie Lindbloms föreläsningar får ni konkreta processer och verktyg för att börja bygga morgondagens business. Hon hjälper er att komma igång med förändringsarbete och innovation i praktiken. Hon har en passion som smittar av sig, karisma utöver det vanliga och en ödmjuk humor vilket gjort henne till en populär talare på scener både i Sverige och internationellt. Hon får ofta höra att hon lever, andas, pratar och ÄR innovation personifierad. Hon gör på sitt sätt och det blir väldigt roligt, intressant och givande att lyssna på.

Sofie Lindblom

Föreläsningar

Innovera eller försvinna
30-60 min
Pris vid förfrågan
"Innovera eller försvinna" är ett uttryckt som slängts runt senaste åren men det är först 2020 som innebörden verkligen blivit påtaglig för många organisationer. När omvärlden vänds upp och ner är innovationsförmåga livsviktigt för att kunna parera motgångar samt använda förändring till sin fördel. Sofie hjälper organisationer att omsätta tanke till handling genom en konkret verktygslåda för innovation. Formatet är flexibelt beroende på förutsättningar och behov (Sofie skräddarsyr både föreläsningarr, workshops men går även in under längre konsultuppdrag).

“I invited Sofie as a guest presenter to an innovation event at BP just as we were about to embark on our re-invention journey. Her insights, external references and tips on how to drive a culture of innovation in an enterprise company were well received. She worked diligently with us in preparation to ensure she understood how her messages fit into our strategy. Thanks Sofie for a very fresh and unique perspective!”

 

“My favourite talk – would have wished that more senior managers attended. Bring back Sofie in the future, she has a lot to teach us!”

  • Vi planerar event och vill utvecklas & inspireras inom:
  • Vi letar efter:
  • Viktigt för oss är att innehållet levereras med fokus på:
  • Fritext: Kör!
  • (Här delar du info om: datum, tid, känsla, tema, er utmaning etc. Underlag för att vi ska kunna skicka ett förslag)